BCD Travel logo contactNEEM CONTACT MET ONS OP

Haiti Project - Onboard
Contribute Now

 

De School

Het onderwijssysteem in Haïti wordt georganiseerd door privéscholen die vooral uit zijn op winst. De overheid stimuleert vooral private onderwijsinitiatieven, maar heeft ook daarvoor niet genoeg capaciteit. Veel van deze scholen functioneren dan ook zonder juridische accreditatie van het ministerie van onderwijs. De kwaliteit van het onderwijs in dergelijke instellingen wordt niet gegarandeerd door overheidsinstituten en 75% van de inwoners is bijgevolg analfabeet.

L’Ecole de Choix is een drietalige lagere school in Mirebalais. Er wordt zeer goed onderwijs geboden aan Haïtiaanse kinderen die in extreme armoede leven. Het is een plek waar leerlingen vaardigheden kunnen leren om de toekomstige leiders van Haïti te worden, met een sterk gevoel van Haïtiaanse identiteit, trots, zelfrespect en waardigheid. Dankzij de opleiding kunnen zij zichzelf en hun families onderhouden, hun eigen kinderen opleiden en zo de cirkel van armoede doorbreken. De school heeft momenteel 180 leerlingen in de groepen 1 tot 6.

BCD Travel ondersteunt L’Ecole de Choix omdat we geloven in hun filosofie voor het onderwijzen van kinderen. Daaronder valt:

  • Leerlingen wordt geleerd verantwoordelijk te zijn, ethische keuzes te maken en inspirerende leiders te worden..

  • Er wordt les gegeven in het Engels, Frans en Creools.

  • Leerlingen krijgen 's morgens een snack en 's middags een warme lunch, wat voor de ouders van de kinderen een extra motivatie is om hen dagelijks naar school te sturen.

  • In tegenstelling tot andere landelijk gelegen scholen in Haïti, kan het schoolgeld gespreid betaald worden.

  • Op de school is een evenredige mix van jongens en meisjes.

  • In het onderwijs wordt ruimte gemaakt voor activiteiten die buiten het standaard opleidingsplan vallen, zoals lessen over gelijkwaardigheid en saamhorigheid, gezondheid, anti-pesten en anti-geweld en seksuele geaardheid.

  • De docenten op L’Ecole de Choix zijn universitair opgeleid en hebben onderwijscertificaten. Elke docent heeft ongeveer 15 leerlingen in de klas. Een gemiddelde Haïtiaanse klas bestaat uit 50+ leerlingen per (niet-gecertificeerde) docent.

  • De school heeft een technisch laboratorium, fulltime verpleegkundige, een eersteklas opleidginsaanbod, schoon water, atletiek, kunst, onderwijs voor ouders en nog veel meer.

Klik hier voor meer informatie over de Choix